Syndroom.info

Fibromyalgie test

FibromyalgieSymptomenFibromyalgie en voedingGenezenOorzaakFibromyalgie testVitamine B12

De diagnose fibromyalgie is vaak vrij lastig te stellen. Met de fibromyalgie test krijgt u een idee of u fibromyalgie zou kunnen hebben. In het geval van fibromyalgie moeten in elk geval de eerste drie vragen positief beantwoord worden. Regelmatig komen ook de overige punten voor bij fibromyalgie. Beantwoordt u de eerste drie vragen positief, dan is de kans op fibromyalgie reëel. Trek echter geen conclusies aan de hand van deze zelftest, maar raadpleeg altijd een arts voor een onderzoek en eventuele diagnose.

Tenderpoints fibromyalgieFibromyalgie test – Doe nu de test!

  1. Minimaal 11 van de 18 tenderpoints (zie afbeelding) zijn pijnlijk bij mij, zeker wanneer erop gedrukt wordt.
  2. Ik heb chronische pijn op tenminste 3 plekken in mijn lichaam. Deze voel ik op verschillende plekken in het lichaam: links en rechts en in het boven- en onderlichaam.
  3. De klachten zijn al 3 maanden of langer aanwezig (meer weten?)

De volgende symptomen/toestanden komen niet altijd, maar wel vaak voor bij fibromyalgie:

  1. Ik voel spanning, stijfheid, kramp en/of tintelingen in mijn spieren en pezen
  2. Ik ben vaak vermoeid
  3. Ik heb moeite met slapen en wordt niet uitgerust wakker
  4. Ik heb (veel) stress
  5. Ik heb last van stemmingswisselingen

Wilt u meer weten over de verschillende symptomen van fibromyalgie, klik dan door naar deze pagina.

Interpretatie fibromyalgie test – meer informatie

Let er op dat fibromyalgie door iedereen anders beleefd wordt. Deze test is slechts voor een globale oriëntatie en niet accuraat genoeg voor een diagnose. Laat deze altijd stellen door een arts. Ook wanneer deze test niet direct op fibromyalgie wijst, kan er wel sprake zijn van fibromyalgie. Ook is het mogelijk dat de symptomen niet te maken hebben met fibromyalgie, maar een andere aandoening.

De diagnose voor fibromyalgie is lastig om te stellen, omdat fibromyalgie een vrij vaag ziektebeeld heeft. De meeste mensen hebben last van pijn over het hele lichaam, met name rond de zogenaamde tenderpoints, maar de overige symptomen verschillen soms zeer sterk. Omdat de oorzaak van fibromyalgie nog niet bekend is, kan de aandoening niet definitief worden aangetoond. Met de fibromyalgie test kunt u een idee krijgen of u zelf misschien fibromyalgie hebt. De symptomen van fibromyalgie worden bij een gezond dieet vaak minder hevig. Lees hier meer over fibromyalgie en voeding.

Lees verder:

FibromyalgieSymptomenFibromyalgie en voedingGenezenOorzaakFibromyalgie testVitamine B12