Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

3 Manieren om gezonder te leven zonder genot op te geven

3 Manieren om gezonder te leven zonder genot op te geven
september 17
16:27 2018

Ieder jaar hebben duizenden Nederlanders het voornemen om gezonder te gaan leven. Met name met de jaarwisseling zien we een sterke stijging in deze goede voornemens. Echter blijft er van die goede voornemens na een aantal maanden vaak weinig over, en valt het overgrote deel van de mensen terug in hun oude gedrag.

Daarom dat we in dit artikel een aantal manieren behandelen voor een gezondere levensstijl, zonder daarbij in het geheel af te zien van genotsmiddelen.

Let wel, de tips die we in dit artikel geven zijn niet per definitie gezond. Ze dienen als hulpmiddel voor personen die het lastig vinden om slechte gewoonten in één keer los te laten. Het voordeel van de methoden in dit artikel is dat je hiermee een grote stap zet in de goede richting, en de kans op terugval een stuk kleiner maakt.

Over wat voor producten hebben we het precies?

1. Stap over op light producten

Een eerste en vrij bekende methode is om over te stappen op light producten.

Bij light producten worden minder suikers toegevoegd dan bij de normale versies van een product. Veel levensmiddelen zitten namelijk boordevol toegevoegde suikers en zoetmakers. Van een groot aantal dagelijkse boodschappen bestaat echter inmiddels ook een light-variant. Denk onder meer aan margarine en zelfs frisdrank.

Uiteraard is de consumptie van veel frisdrank niet gezond, maar probeer langzaam af te bouwen in je dagelijkse consumptie, en stap daarbij over naar de light variant.

2. Elektrisch roken

Ben je een fervent roker, maar lukt het je maar niet om definitief afscheid te nemen van je sigaret?

Een zeer herkenbaar probleem voor veel Nederlanders. Een goed alternatief sinds een aantal jaar kan zijn om over te stappen op elektrisch roken.

Elektrische sigaretten zijn namelijk een stuk minder schadelijk dan gewone sigaretten. Hiermee vormen ze een ideale oplossing voor rokers die nu echt graag een minder ongezonde levensstijl willen oppakken, maar keer op keer terugvallen in oude gewoonten.

3. Schakel een specialist in

De derde methode die we je aanraden is er eentje waar veel mensen tegenop zien, namelijk het inschakelen van een specialist.

De belangrijkste reden dat het veel mensen niet lukt om aan hun goede voornemens te blijven voldoen is namelijk dat ze het geheel in hun eentje proberen. Echter slaag je er veel eerder in om je doelen te bereiken wanneer je hulp krijgt van iemand die je kan motiveren.

Zo kan een professioneel voedingsdeskundige je bijvoorbeeld niet alleen helpen met het uitkiezen van gezondere producten, ook staan deze je met een wekelijkse of maandelijkse korte meeting bij met advies en motivatie.

Juist dit steuntje in de rug kan voor jou de doorslag geven.

Wil je ook een gezondere levensstijl hanteren maar lukt het jou maar niet om progressie te boeken? De tips in deze post helpen je een heel eind in de goede richting!

 

Gerelateerde artikelen