Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

 Laatste nieuws
  • Waarom gezond eten iedereen helpt Gezond eten is voor iedereen goed, voor mensen die reeds gezond zijn en geen klachten hebben maar ook voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie of spierreuma kan het eten van gezonde voeding helpen bij de vermindering van klachten. Een goede balans zorgt namelijk voor een goed werkend immuunsysteem en gezond eten is een van de onderdelen die hoort bij het vinden, herstellen en behouden van deze balans....

3 Tips bij het kiezen van het juiste mondwater

3 Tips bij het kiezen van het juiste mondwater
juli 30
16:15 2018

Spoelen met mondwater vormt een goede aanvulling op de mondverzorging. Met het juiste mondwater kun je ook moeilijk bereikbare plekken in de mond reinigen, zoals tussen de tanden en kiezen of achterin de mond en keel.

Niet alleen kun je gaatjes voorkomen met mondwater, maar ook kun je onder meer tandvleesontstekingen, een aanslag op de tong en amandelstenen in de keel voorkomen. Wel zijn er enkele zaken om op te letten bij de aanschaf en het gebruik van mondwaters.

Syndroom.info geeft je drie belangrijke tips.

1. Vermijd altijd alcohol in mondwater

Sommige mondwaters maken gebruik van alcohol. Alcohol is bacteriedodend, maar ook bijzonder agressief. Zo maakt het geen onderscheid tussen goede en slechte bacteriën, die allebei aanwezig zijn in de mond.

In plaats hiervan doodt alcohol simpelweg alle bacteriën, waardoor de natuurlijke balans van mondflora verstoord raakt.

Bovendien kan alcohol de mond uitdrogen. Onder droge omstandigheden kunnen de zogenaamde anaerobe bacteriën floreren, de bacteriën die gedijen onder zuurstofarme omgevingen. In een droge mond is namelijk relatief minder zuurstof aanwezig.

Om deze redenen is het dan ook beter om te kiezen voor mondwater zonder alcohol.

2. Niet maskerend, maar aanpak bij de bron

Sommige mondwaters bevatten weinig of geen bestanddelen die bijdragen aan de aanpak van de mondproblemen.

Zo zijn er bijvoorbeeld mondwaters die je weliswaar tijdelijk een goede adem geven, maar dit vooral doen door een sterke mintsmaak.

Beter is het om te kiezen voor een mondwater die je een prettige adem geeft, maar ook de oorzaak van een slechte adem aanpakt. Meestal moeten hiervoor dezelfde bacteriën aangepakt worden die ook gaatjes kunnen veroorzaken.

3. Chloorhexidine? Liever niet

Nog een stof die je liever niet ziet in mondwater is chloorhexidine. Chloorhexidine is een stuk veiliger dan alcohol, maar kan leiden tot irriaties in de mond bij mensen die hiervoor gevoelig zijn.

Bovendien kan het anti-bacteriële chloorhexidine op de lange termijn leiden tot verkleuringen van de tanden.

Weliswaar verdwijnt deze verkleuring wanneer er gestopt wordt met het gebruik van het mondwater, maar het is natuurlijk prettiger om te kiezen voor een spoeling die helemaal geen negatieve bijwerkingen heeft.

Gelukkig zijn er diverse mondwaters op de markt zonder dergelijke ingrediënten, die tegelijkertijd wel effectief zijn in het behandelen en voorkomen van de meestvoorkomende mondproblemen.

Gerelateerde artikelen