Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Afvallen met shakes als je obesitas hebt

Afvallen met shakes als je obesitas hebt
oktober 10
10:47 2016

Obesitas is geen syndroom maar een medische aandoening. In 2015 hadden volgens het CBS 13,7% van de Nederlanders ouder dan 20 jaar obesitas. De helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Overgewicht en vooral obesitas hebben negatieve effecten op de gezondheid. Overgewicht en obesitas vormen dan ook een serieuze bedreiging voor de volksgezondheid. De vraag is wat je er aan kan doen?

Afvallen met eiwitrijke voeding

De oplossing voor obesitas is niet simpel. Toch is de oorzaak vaak eenduidig aan te wijzen. Verkeerde voeding is de meest voorkomende oorzaak van overgewicht en obesitas. De meeste behandelingen van obesitas richten zich dan ook op een veranderend eetpatroon.

Deze verandering zit vaak in het minderen van de hoeveelheid snelle koolhydraten. Suiker is hier het meest bekende voorbeeld van. Suiker is niet gezond en heeft als negatieve eigenschap dat het veel calorieën levert. Eet je veel suikers dan is de kans groot dat je dagelijks meer inneemt aan calorieën dan nodig is. Het gevolg is dat je te dik wordt.

Daar komt bij dat veel van de voeding die je in de supermarkt koopt verrijkt is met snelle koolhydraten. Dit om de smaak of kleur wat aantrekkelijker te maken. Het wordt ook gebruikt voor het langer houdbaar maken van producten.

De oplossing zit vaak in meer eiwitrijke voeding eten. Eiwitten zijn zowel een brand- als bouwstof voor je lichaam. Om inzicht te krijgen in jouw voedingspatroon kun je een paar ‘normale’ dagen registreren wat je zoal eet en drinkt. Vervang de koolhydraatrijke producten door producten met meer eiwitten.

Vind je dit moeilijk dan kunnen shakes een uitkomst bieden. Afvallen met shakes blijkt uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken een effectieve manier om af te vallen. Effectief op zowel de korte als lange termijn. Op de site van www.goedkoopsnelafvallen.nl lees je alles over shakes en vind je ook een artikel met de wetenschappelijke bewijzen dat shakes echt werken.

Lichaamsbeweging

Oefen je met voeding invloed uit op de ingaande hoeveelheid calorieën, met lichaamsbeweging beïnvloed je de uitgaande calorieën. Hoewel voeding veruit het belangrijkste is als je wilt afvallen mag lichaamsbeweging niet onderschat worden.

Vaak wil je niet alleen afvallen maar ook jouw gezondheidsrisico’s verkleinen. Dan is lichaamsbeweging ontzettend belangrijk. Tegenwoordig brengen we het merendeel van de dag zittend en liggend door. Hiervoor is ons lichaam niet gemaakt. Dit leidt dan ook tot ongezonde toestanden.

Wil je afvallen met lichaamsbeweging begin dan niet blind te hardlopen of te fietsen. Zeker wanneer je obesitas hebt is het belangrijk goed te letten op je gewrichten en spieren. Vaak ben je niet goed getraind en daarom is het aan te raden in contact te treden met een gediplomeerd trainer.

Ben je wat fitter en zoek je naar de perfecte manier van bewegen met als doel afvallen kies dan voor de zogenaamde hoge intensiteit interval training (HIIT). Deze vorm van trainen combineert de voordelen van cardio en krachttraining. Je voert oefeningen uit met een hoge intensiteit gedurende een korte periode. Je bouwt spiermassa op en verbrandt daarnaast direct veel calorieën.

Gerelateerde artikelen