Syndroom.info

Aids voorkomen

AidsAids symptomenAids oorzaakBehandeling aidsBesmetting hiv voorkomen

Een HIV-besmetting en het daaropvolgende aids is nog altijd niet te genezen. We kunnen de infectie afremmen, maar niet stoppen. Daarom is voorkomen dan ook nog altijd het belangrijkste doel in de huidige aidsbestrijding. De meeste besmettingen met HIV vinden plaats door seksueel contact. In feite is besmetting dan ook makkelijk te voorkomen: veilig vrijen. Juist gebruik van een condoom verkleint de kans op besmetting met HIV tot vrijwel 0%.

Seksueel contact – Aids voorkomen

Aids valt onder de categorie SOA’s, omdat het virus dat zorgt voor aids seksueel overdraagbaar is. Door veilige seks te hebben kan besmetting voorkomen worden. Niet alleen bij vaginale of anale seks, ook bij orale seks is er een kans op besmetting, zij het een erg kleine. Het is belangrijk altijd een condoom te gebruiken om SOA’s zoals HIV te voorkomen. Laat je niet meeslepen in het moment, maar wees altijd verstandig. Heb je geen condooms, heb dan ook geen seks. Dat is jammer op dat moment, maar wanneer je HIV oploopt door een keer het risico te nemen, heb je eeuwig spijt. De gevolgen van HIV zijn heftig en onomkeerbaar. Wees daarom verstandig en voorkom aids.

Bloedtransfusie en besmette naalden

Vooral in Derde Wereld-landen komt het nog wel eens voor dat er bloedtransfusies plaatsvinden met HIV-besmet bloed. In het Westen komt dit eigenlijk nooit meer voor. Onder drugsverslaafden komt overdracht van het HIV-virus nog wel voor door gebruik van besmette naalden. Sommige verslaafden gebruiken naalden die al eerder door anderen zijn gebruikt om heroïne of andere drugs te injecteren. Hiermee loopt men het risico ziektes of syndromen op te lopen. Ben je aan drugs verslaafd en gebruik je hiervoor naalden, zorg dan altijd dat je nieuwe, steriele naalden gebruikt. Zoek hulp om van je verslaving af te komen en neem nooit risico’s waarmee je je gezondheid op het spel zet.

AidsAids symptomenAids oorzaakBehandeling aidsBesmetting hiv voorkomen


tags

Syndroom - Aids - Fibromyalgie - Behandeling - Symptomen - Aandoening - Down - Tourette- Tietze - Hiv - Pijn - Syndromen - Behandelen - Kenmerken - Spierreuma - Vitamine B12 - Reuma - Asperger - Cushing - Autisme - Fibromyalgie test