Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

De voor- en nadelen van facings

De voor- en nadelen van facings
februari 15
11:34 2021

Zit je erover na te denken om facings te nemen? Het kan super mooi zijn om facings te nemen, vooral als je gebit er nu niet zo mooi meer uitziet. Maar wat gebeurd er precies als je facings neemt? En zitten er ook nadelen aan het nemen van facings? Hier een paar voor- en nadelen onder elkaar opgesomd.

Wat zijn facings precies?

Om te beginnen bij het begin, wat zijn facings precies. Facings zijn simpel gezegd een soort laagje van composiet of porselein over je tand heen. Dit laagje beschermd je tanden tegen beschadigingen of verkleuring. Ook kunnen facings de vorm van je tand veranderen, eventuele afgebroken hoekjes repareren en spleten opvullen. Facings kunnen soms goedkoper zijn als kronen. Porseleinen facings zijn vaak wel even duur als een kroon. Het is dus afhankelijk van wat voor type facing je wilt of deze ook echt goedkoper zijn of niet.

Behouden van je tanden

Facings kan je ook overwegen als je je tanden gezond wilt houden. Het behoud van je tanden kan je door veel poetsen goed houden, maar als je veel koffie drinkt worden je tanden toch geel. Om te voorkomen dat je tanden nog geler worden kan je facings overwegen. Deze beschermen zoals eerder gezegd de tand tegen extra vergeling.

Wanneer je tand beschadigd is kan een facing ook een goede optie zijn. Zo hoef je geen grote tandtechnische ingreep te ondergaan om de tanden te krijgen die je wilt.

Waar kan ik facings laten zetten?

Als je facings wilt laten zetten kan je het beste terecht bij een tandarts. Zij controleren je gebit en meten de juiste kleur voor je facings af. Omdat dit bij je eigen tandarts gedaan kan worden hoef je dus niet speciaal op zoek naar een expert die jou hiermee kan helpen. Mocht jouw tandarts het zelf niet doen, werkt hij vaak samen met tandartsen die dit wel doen. Zo weet je zeker dat je een goede doorverwijzing krijgt en hoef je zelf je dus niet suf te zoeken voor de juiste tandarts.

Wanneer je in de buurt van Rotterdam woont zijn er best wel wat tandartsen die jou kunnen helpen en adviseren met jouw opties voor facings. Zo kan tandarts Schiedam een goede optie zijn als je hier in de buurt woont. Tandarts Vlaardingen kan ook een goede optie zijn. Heb je nog twijfels kan je altijd bellen, zij kunnen je dan adviseren en helpen. Mocht het dan goed voelen kan je een afspraak inplannen om je facings te laten plaatsen.

Gaan facings lang mee?

Een andere goede vraag is of facings lang mee gaan. Dat is compleet afhankelijk van de type facings die je neemt. Een porseleinen facing kan tot wel 15 jaar meegaan, terwijl een composiet facing 4 tot 8 jaar mee gaat. Composiet facings zijn over het algemeen een stuk goedkoper maar daar staat dan wel tegenover dat je er ook een stuk minder lang mee doet. Het grootste nadeel is dus dat het geld kost en dat het niet zeker is hoe lang de facings daadwerkelijk mee gaan.

 

Gerelateerde artikelen