Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

De voordelen van het TENS apparaat

De voordelen van het TENS apparaat
maart 11
12:10 2019

De voordelen van het TENS apparaat: bewegingsvrijheid en zoveel meer

Pijn kan je behoorlijk in de weg zitten. Kortdurende pijn gooit je plannen om, langdurige pijn verandert zelfs de koers van je leven. Ieder middel dat je pijn enigszins verlicht is mooi meegenomen.

Dat is precies wat het TENS apparaat doet én het biedt voldoende voordelen om voor deze methode te kiezen. Het verlicht pijn op een eenvoudige wijze.

Verlicht pijn en is handzaam en eenvoudig in gebruik

Het TENS apparaat is, dankzij het formaat, gemakkelijk in gebruik en het verlicht pijn eenvoudig. Niet alleen neemt het weinig ruimte in en is het daardoor gemakkelijk op te bergen, door het kleine formaat is het handzaam en eenvoudig vast te houden.

Denk aan een apparaat ter grootte van een grote stopwatch. Je trekt het gemakkelijk uit de kast als je pijnverlichting nodig hebt en bergt het eenvoudig weer op.

Het TENS apparaat: verlicht pijn bij mensen met een on the go-levensstijl

Het formaat maakt het haalbaar om het veelzijdige apparaat continu bij de hand te houden. Hoeveel of weinig je thuis bent maakt voor het gebruik van het apparaat niet uit. Je stopt het in je tas, neemt het simpelweg overal mee naartoe en het verlicht pijn waar en wanneer je maar wilt.

Meer dan het apparaat en de elektroden heb je niet nodig. Ook voor mensen met een on the go-levensstijl is het TENS apparaat een uitkomst.

Het apparaat geeft je vrijheid en regie over je leven

Het gebruik van het TENS apparaat geeft je voldoende vrijheid. Je hoeft er niet voor naar een ziekenhuis of andere zorginstelling. Dit maakt de behandeling minder ingrijpend en beter in de rest van je leven te verweven. Bovendien geeft dit je het gevoel geen slaaf van je aandoening te zijn.

Vaak neemt pijn of ziekte de regie in je leven over en maakt het al het andere eraan onderdanig. Dankzij het TENS apparaat ben je in staat de controle deels terug te nemen. Je behandelt waar en wanneer jij dat wilt. Het TENS apparaat verlicht pijn, overal.

Deze niet-invasieve methode verlicht pijn

Veel middelen die pijn bestrijden moeten op de één of andere manier toegang tot het lichaam krijgen: medicatie, accupunctuur et cetera. Het voordeel van het TENS apparaat is het niet-invasieve karakter. Dichterbij dan de elektroden die op het lichaam worden geplakt komt het apparaat niet.

Het brengt dus geen blijvende schade aan het lichaam toe. Dit is tevens de reden dat het TENS apparaat weinig bijwerkingen op zijn naam heeft staan. Het gebruik van het apparaat kan zelfs tot verminderd gebruik van pijnstillers leiden. Het verlicht pijn op een niet-invasieve manier.

Verlicht pijn en is een eenmalige uitgave

Een ander voordeel van het apparaat is de lage prijs. Behandelingen zijn vaak duur en kosten veel tijd. Daarnaast komen die kosten regelmatig terug. Het TENS apparaat biedt uitkomst als je spaarpot niet zo groot is: het een eenmalige uitgave en voor een relatief laag bedrag te verkrijgen.

Bovendien doe je de uitgave niet voor eenmalig gebruik: TENS is voor allerlei soorten ongemak te gebruiken. Het verlicht pijn, in allerlei vormen.

Het TENS apparaat geeft je letterlijk en figuurlijk bewegingsvrijheid

Het apparaat is een uitkomst en biedt veel voordelen. Wanneer je last hebt van (chronische) pijn geeft het apparaat je letterlijk en figuurlijk de bewegingsvrijheid waar je bij ziekte zo’n behoefte aan kunt hebben. Het geeft je een deel van de regie over je eigen leven weer terug en biedt je allerhande voordelen.

Het verlicht pijn en helpt je van het ongemak af.

Gerelateerde artikelen