Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Dit is de Indiase keuken (Garam Masala)

april 26
11:34 2018

De Indiase keuken bestaat uit allerlei heerlijke gerechten. Het meest populaire gerecht hiervan is de curry. Tevens kan deze curry op zijn beurt weer op veel verschillende manieren worden bereid. Naast de curry bestaat de Indiase keuken uit veel variërende gerechten. Hierbij zijn er een aantal kruiden die goed tot zijn recht komen in de keuken, denk hierbij aan de kruid garam masala. Wil jij weten wat de Indiase keuken inhoudt? Lees dan snel verder en doe inspiratie op voor nieuwe gerechten.

Veel variaties

De Indiase keuken bestaat uit veel variaties wat betreft de gerechten. Hoewel de gerechten veel van elkaar verschillen, zijn er ook veel overeenkomsten terug te zien. Zo worden de meeste gerechten gecombineerd met groenten, rijst, granen, aardappelen en verse kruiden. Deze verse kruiden worden in de meeste gevallen tot garam masala’s vermalen. Dit zijn kerriemengsels. Deze kruidenmix is in India niet in iedere streek of gebied hetzelfde. Zo kan de mix in het noorden veel verschillen van de mix in het zuiden.

Bekende gerechten

De meest bekende gerechten van de Indiase keuken bestaan onder andere uit tikka’s (vlees wordt gemarineerd en vervolgens in stukjes gebakken of geroosterd), tandoori’s (een Indiase saus), curry (de overkoepelende benaming voor gekruide gerechten in Aziatische stijl) en kofta’s. Kofta’s is een vleesgerecht en wordt in de meeste gevallen met brood, roti of rijst gegeten.

De bekende mix van hete specerijen: garam masala

De kruidenmix garam masala wordt vaak verbonden met de Indiase keuken. De mix bestaat uit een mengsel van een aantal kruiden of specerijen. Deze specerijen zijn heet en daarom wordt deze mix ook wel het ‘hete mengsel’ genoemd. Om ervoor te zorgen dat de smaak in een gerecht het beste tot zijn recht komt, kan je de kruiden het beste als laatste aan je gerecht toevoegen.

Gerelateerde artikelen