Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Eetstoornissen, welke zijn er en hoe kom je er vanaf

Eetstoornissen, welke zijn er en hoe kom je er vanaf
april 24
16:16 2018

Wanneer je een leest welke eetstoornissen er allemaal zijn waarvan enkele zelfs als een syndroom worden bestempeld, dan geloof je je ogen bijna niet. Hoewel er in de medische wereld maar van twee soorten eetstoornissen wordt gesproken zijn er wel degelijk 25 verschillende soorten.

In dit artikel willen we daarom niet ingaan op alle 25 verschillende eetstoornissen dat heeft deze website met het complete eetstoornissen overzicht namelijk al gedaan.

Wat we wel willen doen is kijken naar een oplossing om gezonder te eten. De redenen voor eetproblemen bij mensen zijn erg uiteenlopend. Wanneer je het overzicht bekijkt, dan zal je dit ook beter begrijpen. Bij de een is het een vorm van depressie en de ander heeft weer anorexia.

Je hebt eet syndromen waarbij er juist te veel en ongezond wordt gegeten, en bij anorexia bijvoorbeeld wordt eigenlijk te weinig en dus ook ongezond gegeten.

Een gezond eetpatroon

Een gezond eetpatroon volgen blijft erg moeilijk. Zeker wanneer je dit op eigen houtje doet. Hoewel er op het internet tal van websites te vinden zijn, die je kunnen helpen met tips over gezond eten. En gezond eten recepten, moet je ze altijd nog zelf klaarmaken en of eerst de boodschappen nog doen.

Wanneer je echt een slecht eetpatroon hebt en hier vanaf wilt dan is de beste optie een voedingscoach te raadplegen. Deze kan je in elk opzicht voorzien van tips en informatie. En erg belangrijk een gepersonaliseerd schema voor je opstellen.

Een psychologisch aspect

Er komt ook een psychologisch aspect bij een eetverslaving kijken. Een goede voedingscoach heeft hiervoor geleerd en kan hiermee omgaan. Want iemand naar huis sturen met de boodschap van maak deze recepten en alles komt goed is natuurlijk niet genoeg.

Er dient controle uitgevoerd te worden en er dient gemotiveerd te worden. Dit zodat jij het gepersonaliseerde eetschema met genoeg motivatie gaat volgen.

Mocht je toch zoiets hebben van een voedingscoach is niet mijn ding, of daar heb ik geen tijd en geld voor. Dan zijn er nog enkele andere opties die je niet zo een twee drie zelf zou bedenken maar wel erg effectief zijn. Je kunt natuurlijk afvallen met shakes.

Maar dit zou ik niet aanraden als je echt opzoek bent naar een gezond eet schema.

Maaltijdbox als alternatief voor een voedingscoach

Ongezond eten zit hem niet alleen in het snacken s avonds laat. Maar ook in wat we als avondeten eten. Wanneer je elke dag vlees of koolhydraten eet dan ben je ook erg ongezond bezig. Het gebruik van veel onverzadigde vetten is ook ongezond, maar het probleem is dat veel mensen dit niet weten of zien van zichzelf.

Een goede oplossing is daarom om een boodschappenservice met recepten te gebruiken. Denk hierbij aan een maaltijdbox zoals die van Albert Heijn of HelloFresh als voorbeeld.

Deze foodboxen helpen je namelijk om gezonder en verantwoord te eten. Zeker wanneer je hier elke week gebruik van maakt kan dit erg ten goede komen van je eetpatroon.

Het voordeel zit hem in een paar zaken. Ten eerste worden de gerechten waar je zelf uit kan kiezen voor je bedacht. De mensen die dit elke week weer bedenken. Doen hun best om ervoor te zorgen dat er voldoende wordt gevarieerd met ingrediënten en voedingsstoffen.

Zo wordt er een perfecte combinatie van vlees, vis en groenten gehanteerd. Het is echter wel belangrijk dat je zo’n maaltijdbox wekelijks besteld en zelf niet alleen maar de vlees gerechten kiest.

Laagdrempelig en motiverend

Het andere voordeel is dat je geen boodschappen meer hoeft te doen. De drempel om gezonder te gaan eten is dus er laag. Je hoeft alleen maar de box naar keuze te bestellen met de gewenste recepten erin en hij wordt bij je thuis bezorgd.

Vervolgens om je het laatste duwtje in de rug te geven. Zijn de recepten met ingrediënten zo ingedeeld dat je ze snel kan klaar maken. Meestal binnen 30 minuten. Dit ligt ook een beetje aan je eigen kundigheid in de keuken. Maar voor een gemiddelde keukenprinses of prins ligt dit om 30 minuten.

Het mooie is dat er veel verschillende maaltijdboxen om uit te kiezen zijn. Op maaltijdbox.nu kun je een overicht van alle boxen vinden.

Gerelateerde artikelen