Syndroom.info

Fibromyalgie genezen

Fibromyalgie SymptomenFibromyalgie en voedingGenezenOorzaakFibromyalgie testVitamine B12

Fibromyalgie is een syndroom waarvan de oorzaak nog niet bekend is. In verreweg het grootste aantal gevallen blijkt uit uitgebreid onderzoek niet wat de klachten veroorzaakt. Dit maakt behandeling lastig en genezing onmogelijk. Behandeling is gericht op het verlichten van de klachten die horen bij fibromyalgie. Voor een groot deel is dit pijnstilling, maar ook oefeningen, voeding en psychologische hulp kan helpen.

Pijnstilling, antidepressiva en oefeningen – Fibromyalgie genezen

In vrijwel alle gevallen wordt pijnstilling voorgeschreven bij fibromyalgie. Paracetamol is meestal te licht voor volledige verlichten. Vaak wordt er (ook) gekozen voor zwaardere pijnstilling als ibuprofen. Naast pijnstilling wordt ook vaak antidepressiva voorgeschreven. Meestal is dit in een lagere dosis dan voor personen met een depressie. Vaak wordt er als eerste gekozen voor amitriptyline. Dit antidepressivum behaalt de beste resultaten bij fibromyalgie. Nadeel is de korte effectiviteit: meestal geeft het medicijn geen effect meer na een gebruik van drie of meer weken.

Naast het gebruik van medicijnen kunnen ook veel lichamelijke oefeningen klachten verminderen. Dit kunnen allerlei soorten oefeningen zijn. Vaak heeft zwemmen, hardlopen, yoga en ook meditatie goede effecten. Ook oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut leidt tot positieve effecten. Al deze oefeningen maken de spieren gezonder en zorgen daarnaast voor een betere dosering van het energiegebruik gedurende de dag: het lichaam wordt in zijn algemeenheid gezonder.

Fibromyalgie en voeding – Fibromyalgie genezen

Er wordt gedacht dat het dieet een grote invloed heeft op de ernst van de klachten van fibromyalgie. Een slecht dieet zou de klachten kunnen verergeren of zelfs veroorzaken. Wanneer er niet goed gegeten wordt, is het lichaam minder gezond. Dit merk je als eerste in de zwakke plekken van het lichaam. Bij fibromyalgie zijn dit de punten in het lichaam die al pijnlijk zijn. Beter eten zou de klachten kunnen voorkomen en verlichten. Lees hier meer over op de pagina fibromyalgie en voeding.

Fibromyalgie SymptomenFibromyalgie en voedingGenezenOorzaakFibromyalgie testVitamine B12