Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Het Syndroom van Usher

Het Syndroom van Usher
juli 04
11:22 2019

Het Syndroom van Usher is een van de genetische stoornissen die een ouder kan doorgeven aan hun kinderen of misschien zelf kunnen bezitten, waardoor zowel het gehoor als het gezichtsvermogen wordt aangetast.

Meestal wordt het geassocieerd met het verlies van evenwicht en blind worden. Mensen met het Syndroom van Usher kunnen doof zijn of het gehoor verliezen tijdens hun jeugd, tienerjaren en het vroege volwassen leven.

Het gehoorverlies dat geassocieerd is met het Usher-Syndroom varieert van mild tot ernstig en heeft vooral invloed op de mogelijkheid om geluiden met hoge frequentie te horen en het evenwicht. Dit kan worden gecorrigeerd door middel van medische controle en een hoortoestel.

Typen Usher-Syndromen

Er zijn drie typen Syndromen van Usher, momenteel bekend zijn type 1, 2 en 3. Ze zijn allemaal gebaseerd op de mate van gehoor- en evenwichtsproblemen bij de geboorte.

Maar kinderen met type 1 worden volledig doof geboren en hebben ernstige evenwichtsproblemen, terwijl kinderen of tieners of volwassenen met type 2 of 3 misschien matig gehoorverlies hebben of nog een normaal gehoor hebben.

Mensen met type 2 hebben meestal geen tot weinig evenwichtsproblemen, terwijl type 3 meer invloed heeft op de lichaamsbalans. Type 1 en 2 zijn de meest voorkomende typen over de hele wereld.

Het Syndroom van Usher kan leiden tot blijvende doofheid of blindheid als het niet wordt behandeld en gecorrigeerd.

Vroegtijdig onderzoek is belangrijk

Vroegtijdig onderzoek door je persoonlijke arts kan van cruciaal belang zijn om je te helpen bij het herstel en de bestrijding van Het Syndroom van Usher. Fysieke controle en een test met een arts zijn nodig om te bepalen welk type Syndroom je hebt.

Het is belangrijk om de visie en balans te meten. De test zal ook gehoorevaluatie bevatten om je gehoor te controleren om te zien of je hoge, lage, stille en harde geluiden kunt horen. Dit zal bepalen welk type hoortoestellen je mogelijk moet gebruiken. Met het juiste hoortoestel zul je langer onafhankelijker kunnen zijn.

Op de hoogte blijven over nieuws rondom je gezondheid? Houd de website van Omnino.nl dan goed in de gaten.

Gerelateerde artikelen