Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Hier moet je op letten bij de aanschaf van een rollator

mei 03
13:07 2018

Steeds meer mensen in Nederland maken gebruik van een rollator. Niet alleen door de toenemende vergrijzing komen rollators steeds meer in het straatbeeld voor, ook bieden ze uitkomst bij tal van ongemakken die worden veroorzaakt door ziekten of syndromen.

Word weer zelfstandig en mobiel

Door middel van een rollator word je snel vele malen mobieler. Zo hoef je niet thuis in bed te blijven liggen of op de bank te blijven zitten, en kun je een groot deel van je normale activiteiten weer oppakken. Dit biedt uiteraard een goede uitkomst voor mensen die graag weer wat zelfstandiger willen leven.

Er zijn echter diverse typen rollators waar je uit kunt kiezen. Welke keuzes heb je bij de aanschaf van een nieuwe rollator, en waar moet je precies op letten? Wij namen het onder de loep.

Is de rollator geschikt voor buiten?

Met name ouderen die nog op zichzelf wonen zullen de rollator voor een groot deel buiten gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer zij naar de supermarkt gaan om hun dagelijkse of wekelijkse boodschappen te doen.

Het is daarom belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe rollator te kijken of deze ook geschikt is voor buitengebruik. Sommige modellen zijn namelijk alleen geschikt voor thuis.

Een rollator die ook buiten te gebruiken is is ideaal voor iedereen die nog een actieve levensstijl hanteert.

Is de rollator compact genoeg?

Vaak zien we dat mensen hun rollator mee willen nemen wanneer zij een tijdje van huis gaan. Wanneer je vaak op pad gaat is het daarom belangrijk om te controleren of de rollator licht van gewicht is en ook compact is zodat deze eenvoudig kan worden meegenomen, bijvoorbeeld in de kofferbak van de auto.

Zo blijf je ook mobiel wanneer je een keer een weekendje weggaat om familie of kennissen te bezoeken.

Speciale rollators voor Parkinson patiënten

Zoals gezegd zijn rollators er niet alleen voor mensen die minder mobiel worden door ouderdom.

Mensen die bijvoorbeeld lijden aan de ziekte van Parkinson hebben ook vaak behoefte aan een rollator. Echter moeten zij wel voorzien worden van een speciaal model. Dit is het geval omdat een standaard rollator voor hen niet de juiste veiligheid biedt. Doordat deze rollators van een speciale vertraagrem zijn voorzien bieden ze net dat extra beetje veiligheid, waardoor ook Parkinson patiënten weer de vrijheid krijgen om zelf op pad te gaan.

Wil jij ook de stap maken naar hernieuwde zelfstandigheid, maar weet je nog niet precies welke rollator je moet kopen? Je kunt nu ook rollators uitproberen bij Uw-Rollator.nl Ideaal voor iedereen die nog kijken welk type rollator het beste past bij hun wensen.

Gerelateerde artikelen