Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Hoe gaat de medische wereld om met een premature ejaculatie?

Hoe gaat de medische wereld om met een premature ejaculatie?
november 16
12:04 2018

Wil je weten hoe de medische wereld omgaat met een premature ejaculatie? Dan kun je daar in dit artikel meer over lezen. We hebben verschillende bronnen onderzocht om tot een gedegen en informatief artikel te komen. Ook seksuoloog drs. Chris Coster schreef een artikel over dit onderwerp, hier gaan we echter specifiek op het medische aspect in.

Medische beschrijving van premature ejaculatie

Een premature ejaculatie zou je kunnen opdelen in primair en secundair. De primaire variant doet zich al sinds het eerste seksuele contact voor en de secundaire variant is later ontstaan.

De secundaire variant kan om allerlei redenen ontstaan: door ziektes, bijwerkingen van een geneesmiddel of erectiestoornissen. Lang werd gedacht dat een premature ejaculatie altijd voortkwam uit een psychologisch probleem, dat blijkt echter iets ingewikkelder te liggen. Al zit een groot deel van de premature ejaculatie inderdaad in de psychologische hoek.

Door frustratie en gevoelens kan het probleem verergeren, waardoor je als het ware in een vicieuze cirkel komt. Ondanks dat veel mannen te maken hebben met een premature ejaculatie, zoekt slechts 10% naar hulp. Dat kan te maken hebben met schaamte. Het zou echter helpen om er met een arts of jouw partner over te praten.

Door het probleem bespreekbaar te maken, wordt het vaak minder gevoelig en kan een deel van het probleem worden opgelost.

Welke reguliere behandelingen zijn er voor een premature ejaculatie?

Voor een premature ejaculatie zijn er verschillende behandelingen te bedenken. Is er een bepaalde ziekte of aandoening die voor de premature ejaculatie zorgt?

Dan zal daar eerst iets aan gedaan moeten worden. Soms kan het enige tijd duren voor ook het probleem van de premature ejaculatie wordt opgelost.

Speelt er een ander probleem?

Dan worden vaak de volgende tips gegeven: masturbatie, waardoor de druk afneemt en je het tijdens de daad langer kunt volhouden. Een andere methode is de start-stop techniek. Door te stoppen en daarna weer te starten, kan er later geëjaculeerd worden. Naast cognitieve therapieën of gedragstherapie, wordt er soms voor geneesmiddelen gekozen.

Geneesmiddelen helpen met name bij het minder gevoelig maken van de penis. Er kan gewerkt worden met crèmes, sprays of tabletten. Bij een premature ejaculatie is het belangrijk om verschillende oplossingen uit te proberen, zo is de kans het grootst dat je uiteindelijk iets vindt dat werkt.

Als je voor de reguliere route kiest, begin je bij de huisarts en word je in veel gevallen doorverwezen naar een seksuoloog of krijg je een geneesmiddel toegewezen. Omdat veel mannen zich schamen, gaan zij via het internet op zoek naar methodes die hen kunnen helpen.

Ook op deze manier kan een oplossing worden gevonden.

Gerelateerde artikelen