Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Hoe werkt een plaswekker?

Hoe werkt een plaswekker?
juni 01
18:55 2018

Wakker worden in een nat bed is een vervelende situatie. Of je wordt wakker van je kind dat naast je bed staat om te vertellen dat hij of zij in bed geplast heeft. Om deze situaties te voorkomen, is de plaswekker ideaal. Het is de één van de beste methoden om zowel kinderen als volwassennen die bedplassen van het ongemak af te helpen.

Een plaswekker is een slimme en efficiënte manier om een kind het bedplassen af te leren. Niet alleen een kind kan dit goed gebruiken. Ook volwassenen kunnen met een plaswekker leren om wakker te worden met een volle blaas. Lees verder voor een korte handleiding van de plaswekker.

Wanneer schaf je een plaswekker aan?

Bedplassen is een veelvoorkomende situatie bij baby’s en kinderen tot ongeveer vijf jaar. Zodra de kinderen ouder worden, wordt het plassen in bed echter gezien als een probleem. Dit probleem kan soms zelfs aanhouden tot in de pubertijd en volwassen leeftijd. Er zijn verschillende methoden om van het bedplassen af te komen. De meest voorkomende is de plaswekker.

Het gebruik

Als je de plaswekker eenmaal aangeschaft, kan je de wekker direct gebruiken. De plaswekker bestaat uit een speciaal broekje en een wekker. Zodra het broekje nat wordt, geeft het een signaaltje af aan de wekker die op zijn beurt weer afgaat. Als de wekker afgaat, zet je deze uit, sta je op en ga je naar het toilet. Na een aantal keren, merk je zelf wanneer je een volle blaas hebt en je naar het toilet moet. Zelfs voor de wekker afgaat.

Met de plaswekker lukt het de meeste kinderen en volwassenen om na ongeveer vier maanden het bedplassen af te leren. Het is de meest bekende en meest succesvolle behandelwijze. Het kan voorkomen dat kinderen soms na een tijdje weer bedplassen. Gebruik de plaswekker in dat geval opnieuw. Tot het een succesresultaat heeft.

De aanschaf ervan

Het aanschaffen van een plaswekker is makkelijk. Via bijvoorbeeld Viper Medical kun je al snel en gemakkelijk een wekker bestellen. Viper Medical is een medische website waar je alle uiteenlopende producten kunt vinden. Van bloeddrukmeters tot uiteraard plaswekkers. Je kunt een complete set bestellen maar ook alleen de broekjes. Informeer bij je zorgverzekeraar voor vergoedingen van medische producten.

Gerelateerde artikelen