Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Impotentie en erectiestoornis

april 04
11:51 2013

Wanneer we spreken over impotentie en erectiestoornis, dan hebben we het eenvoudig gezegd over het onvermogen van de man om een erectie te krijgen. Echter, dit is kort door de bocht. Het is namelijk lang niet zo dat het volledig onmogelijk is om een erectie te krijgen. Bij impotentie en erectiestoornis kan het namelijk ook zo zijn dat de man wel een erectie kan krijgen, maar dat deze onvoldoende krachtig is om gemeenschap te kunnen hebben. Daarnaast kan het ook zijn dat er wel een erectie ontstaat, maar dat deze te kort aanhoudt om seksuele gemeenschap te hebben. Vaak wordt gedacht dat een vervroegde zaadlozing, ofwel het onvermogen om de zaadlozing uit te stellen, ook te maken heeft met impotentie of een erectiestoornis. Echter, dit is niet juist.

Mannen met impotentie, erectieproblemen of een erectiestoornis

Als er onvoldoende doorbloeding naar de penis is, dan krijgen mannen last van een erectiestoornis, ofwel impotentie. De oorzaak kan op meerdere vlakken liggen. Zo kan een lichamelijke aandoening de oorzaak zijn dat er onvoldoende bloed naar de penis kan stromen. Hierbij valt te denken aan diabetes, een te hoog cholesterolgehalte, een te hoge bloeddruk, overgewicht, multiple sclerose, anorexia of een hoog gehalte prolactine. Ook wanneer er sprake is geweest van een prostaatoperatie of bestraling kan er impotentie optreden.

Andere oorzaken van impotentie en erectiestoornis

De oorzaak van impotentie en erectieproblemen kan ook liggen op het psychische vlak. Zo kan stress de oorzaak zijn, maar ook de druk om te presteren kan een rol spelen. Daarnaast kunnen nare ervaringen op seksueel gebied ervoor zorgen dat een man last krijgt van erectiestoornissen, en ook angsten, depressies, boosheid, verdriet, een gebrek aan zelfvertrouwen, faalangst en zelfs opvoeding kan te maken hebben met de ontwikkeling van impotentie. Ook de manier van leven kan een rol spelen bij de ontwikkeling van erectieproblemen. Hierbij valt te denken aan overmatig gebruik van alcohol, drugs en nicotine.

Gerelateerde artikelen