Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

In 3 stappen gezond beginnen aan 2020

januari 07
15:47 2020

Het nieuwe jaar is begonnen en daarmee zelfs een heel nieuw decennium. Voor veel mensen reden om het roer om te gooien en goed bezig te zijn met de gezondheid. Die goede voornemens kennen we, maar hoe doen we dat eigenlijk, gezond leven?

Syndroom.info richt zich op de drie pijlers van gezond leven: voeding, bewegen en rusten.

1. Goed eten

Gezond leven begint bij gezond eten. Zelfs als je elke dag sport, kun je toch nog ongezond zijn wanneer je iedere dag ongezonde en/of ongebalanceerde voeding eet. Kies voor een veelzijdig dieet met een aantal calorieën dat past bij je dagelijkse beweging.

Vermijd verzadigde vetten, maar sla onverzadigde vetten zeker niet over. Deze zijn gezond en zitten bijvoorbeeld veel in vis en noten.

Eet voldoende fruit en groente, omdat fruit en groente vitaminen bevatten die we nodig hebben voor een goed-functionerend lichaam.

Je hoeft natuurlijk niet volledig te stoppen met snoepen, maar snoep niet omdat je honger hebt. Dit is een valkuil voor veel mensen. Eet liever een gezond tussendoortje en snoep daarna nog wat als je er nog zin in hebt. Zo snoep je minder en meer met mate.

2. Beweging

Bewegen is erg belangrijk om je gezond en fit te voelen. Je hoeft niet iedere dag in de sportschool te hangen, maar kunt bijvoorbeeld ook thuis bewegen. Er bestaan diverse trainingsprogramma’s om thuis te sporten. Je kunt al beginnen met een vast ochtendritueel, maar kunt ook een intensieve work-out doen thuis.

Hierbij is de juiste voeding overigens ook belangrijk. Sport je intensief, dan moet je meestal extra eiwitten nuttigen. Deze worden gebruikt voor spierherstel en -opbouw. Je kunt met de Fit at Home Box van FITSHE een basispakket ontvangen waarmee je makkelijk kunt werken aan een gezond en eiwitrijk dieet naast het sporten.

3. Rust

Zo belangrijk als beweging is, is ook rusten. Je kunt niet fit worden wanneer je lichaam niet voldoende tijd heeft om te herstellen en uit te rusten. Ook voor je mentale gezondheid is het erg belangrijk om voldoende te rusten.

Probeer op vaste tijden te gaan slapen en iedere nacht minimaal 7 uur te slapen. Doe je dit niet, dan leidt langzaam maar zeker tot kwaaltjes op lichamelijk, maar ook mentaal gebied. Je kunt sneller last krijgen van vermoeidheid en spierpijn, maar ook je concentratievermogen kan gaan leiden onder onvoldoende rust.

 

Gerelateerde artikelen