Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Incontinentiematerialen bieden groot gemak voor mensen met incontinentie

Incontinentiematerialen bieden groot gemak voor mensen met incontinentie
januari 07
15:09 2018

Er zijn mensen die leiden en vervelende aandoeningen, waar zij daagelijks mee te maken hebben en waardoor zij niet normaal hun leven kunnen leiden zoals andere mensen dat doen. Dit geldt onder andere ook voor mensen die leiden aan de aandoening; incontinentie.

Incontinentie is een aandoening waarbij iemand zij urine of ontlasting niet goed kan ophouden. Dit komt omdat men bij deze aandoening de beheersing over de blaas of de beheersing over de sluitspier van de anus niet zelf meer onder controle heeft en de controle over de darmen is verloren.

Deze aandoening wordt verdeeld in twee vormen; de urine-incontinentie en ontlasting-incontinentie.

Incontinentie komt bij zowel mannen als vrouwen voor, maar toch is het percentage bij volwassen vrouwen aanzienlijk groter dan bij mannen. maar liefst een kwart tot de helft van de volwassen vrouwen heeft last van incontinentie.

Dit is natuurlijk erg vervelend en je snapt wel dat mensen zich hier niet fijn bij voelen als zij over straat moeten. Gelukkig zijn er incontinentiematerialen bedacht.

Incontinentiematerialen

Incontinentiematerialen zijn speciaal bedoeld om mensen te helpen die leiden aan de aandoening incontinentie. Deze producten geven je een beschermd en veilig gevoel, zodat jij prettig overal heen kan gaan. Er bestaan veel verschillende soorten incontinentiematerialen; van luiers tot inleggers en van bed onderleggers tot aan huidverzorging producten.

Je kunt incontinentiematerialen eigenlijk het best vergelijken met maandverband, maar dit zijn wel twee totaal verschillende producten. Incontinentiematerialen bestaan uit een vocht doorlatende bovenlaag, een vocht absorberende tussenlaag en een niet-doorlatende onderkant.

In sommige incontinentiematerialen zit er in de tussenlaag een materiaal verwerkt dat de geur van urine absorbeert. Mocht je niet weten welke materiaal je nodig hebt kun je altijd advies vragen aan een apotheek, dit kan je dan rustig bespreken in een aparte spreekkamer.

Gerelateerde artikelen