Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Model met syndroom van Down loopt New York Fashion Week

mei 25
16:47 2015

down syndroomDe New York Fashion Week laat zich de komende editie van een vernieuwende kant zien. Voor het eerst zal een model met het syndroom van Down over de catwalk lopen. Mode-ontwerpster Carrie Hammer laat actrice Jamie Brewer één van haar creaties dragen tijdens de show. De 30-jarige Brewer heeft het syndroom van Down en is al bekend van de Amerikaanse televisieserie American Horror Story.

De modewereld staat bekend als een wereld waarin alleen erg dunne modellen met ‘perfecte’ maten aan het werk komen. Ontwerper Carrie Hammer komt hiertegen in actie met de campagne ‘Role Models, Not Runway Models’, waarvan Brewer het gezicht wordt. Hammer maakt bij deze campagne gebruik van meer modellen met een beperking, waaronder een vriendin die in een rolstoel zit.

Brewer zegt zich erg goed te voelen in de creaties van Hammer en is blij een inspiratiebron te kunnen zijn. “Jonge meisjes en zelfs jonge vrouwen zien mij en zeggen ‘als zij het kan doen, dan kan ik het ook.’ Het is een echte inspiratie om een rolmodel te zijn voor jonge vrouwen, om hen aan te moedigen zichzelf te zijn en te laten zien wie zij zijn.”

Meer lezen over het syndroom van Down? Klik dan hier.

Gerelateerde artikelen