Syndroom.info

Nefrotisch syndroom dieet

Nefrotisch syndroomSymptomenKindBehandelingDieet

Een belangrijk onderdeel van de behandeling van het nefrotisch syndroom bestaat uit het hebben van een uitgebalanceerd dieet. Dit dieet moet speciaal worden samengesteld voor het nefrotisch syndroom, om extra vochtophoping en eiwituitscheiding te voorkomen. Met hulp van het ziekenhuis kan er een dieet op maat gemaakt worden. Een juist dieet zal een verergering van de klachten zoveel mogelijk voorkomen en sommige klachten verminderen.

Weinig zout en eiwitten in het dieet

Iemand die lijdt aan het nefrotisch syndroom doet er goed aan een zoutarm dieet te hebben. Zout zorgt voor het vasthouden van vocht in het lichaam. Bij het nefrotisch syndroom is er al sprake van vochtophoping in het lichaam, waardoor extra vocht vasthouden schadelijk kan zijn. Bij het nefrotisch syndroom is de behandeling er onder andere op gericht juist extra vocht uit te scheiden.

Wanneer een teveel aan eiwitten wordt genuttigd, zal een deel worden omgezet in energie, maar een deel het lichaam ook weer verlaten via de urine. Dit is ook het geval bij mensen met het nefrotisch syndroom. Mensen met het nefrotisch syndroom hebben echter al een verhoogde eiwituitscheiding. Een eiwitoverschot in de voeding zal leiden tot nog meer eiwituitscheiding, wat vanzelfsprekend onwenselijk is. Meestal wordt patiënten met het nefrotisch syndroom aangeraden per dag maximaal 0,8 – 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht te nuttigen. Dit is een hoeveelheid eiwit die ook gezonde mensen wordt aangeraden, maar in de praktijk nuttigt een gemiddeld persoon dagelijks meer eiwit per dag.

Nefrotisch syndroomSymptomenKindBehandelingDieet


tags

Syndroom - Aids - Fibromyalgie - Behandeling - Symptomen - Aandoening - Down - Tourette- Tietze - Hiv - Pijn - Syndromen - Behandelen - Kenmerken - Spierreuma - Vitamine B12 - Reuma - Asperger - Cushing - Autisme - Fibromyalgie test