Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Onveilig seks gehad? Wij geven jou advies over de morning-afterpil

Onveilig seks gehad? Wij geven jou advies over de morning-afterpil
mei 19
16:37 2018

Bijna iedereen heeft wel een keer seks in zijn leven. En dan is helemaal niet gek, op deze manier planten wij mensen ons namelijk voor. Maar je kan ook seks hebben voor het genot, gewoon omdat je het een fijn gevoel vind.

Het is altijd belangrijk dat je elkaar zo goed mogelijk beschermd met beschermingsmiddelen zoals een condoom. Zo kun je geen vervelende geslachtsziektes overbrengen naar de ander. Daarnaast wordt de kans de je zwanger raakt veel kleiner.

‘’oeps, foutje…’’ de redder in nood!!

Je hebt gisteren een behoorlijk wilde nacht gehad met die leuke jongen van de bar, het was een top avond! Maar je twijfelt nu wel een beetje of je wel beschermd seks hebt gehad..! niet zo handig natuurlijk, maar geen zorgen. Twijfel je of je beschermd seks hebt gehad en weet je het niet meer zeker kan je altijd voor de zekerheid de morning-afterpil halen.

De morning-afterpil staat ook wel bekend als de ‘’noodpil’’. Deze pil maakt zelfs de kans op zwangerschap na maximaal 120 uur onbeschermde seks heel klein. De kans dat op zwangerschap is het kleinst als je de pil binnen 24 uur na onveilige seks slikt.

Houd er echter wel rekening mee dat de morning-afterpil minder goed kan werken als je gebruik maakt van andere bepaalde medicijnen. Dit kun je altijd voor zekerheid raadplegen bij een arts of apotheek, zij geven jou dan advies over de morning-afterpil. Daarom raden wij jou sterk aan wanneer jij niet meer zeker ervan bent of je veilig seks hebt gehad deze pil te nemen.

Waar kan je de morning-afterpil kopen?

Je kan de morning-afterpil gemakkelijk kopen bij een drogist of apotheek. Dit kan je helemaal zelf kopen zonder dat je hiervoor een recept nodig hebt van de huisarts. Wacht dus niet te lang en rijd bij twijfel gewoon even langs de dichtstbijzijnde drogist of apotheek, zo heb je toch wat meer zekerheid!

Gerelateerde artikelen