Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Ooglaseren: hoe werkt het?

januari 20
09:38 2017

Ogen, een van de belangrijkste onderdelen van het menselijk lichaam. Naar mate we ouder worden (of televisiekijken) functioneren onze ogen minder goed. Beperkt zicht, vermoeidheid van de ogen, het zijn een aantal effecten van te veel televisiekijken, teveel gamen of ouderdom. Als je minder kan zien, is het aan jou om een oplossing te vinden. Gelukkig is die er.

Je kan een bril kopen, of je kan kiezen voor ooglaseren. Beide oplossingen hebben voor-en nadelen. In dit artikel zal het proces rondom het laseren van ogen aan bod komen. Waarom moet je kiezen voor het laseren van je ogen?

Wat is ooglaseren?

Ooglaseren, ook wel refractieve chirurgie genoemd, is het deels aanpassen van de hoornvlies (de huid van een oogbal) door het laseren van de vlies. Hierdoor verandert de kromming van de hoornvlies, waardoor de lichtbreking en lenswerking aangepast wordt. Helaas hebben veel Nederlanders onjuiste vooroordelen over het laseren van ogen.

Fabels en feiten

Een deel van Nederlanders heeft nog steeds het idee dat ooglaseren een hoop pijn met zich meeneemt. Dit is echter niet correct. Hieronder volgen een aantal feiten en fabels over ooglaseren:

  1. Ooglaseren is pijnlijk

FABEL: Voor het ooglaseren wordt er verdovende oogdruppels in uw ogen gespoten. Hierdoor voelt u niks van het laseren. Na de behandeling er is er sprake van een periode van lichte irritatie in de ogen (direct na de behandeling tot ongeveer 5 uur), maar dat gaat snel weg.

  1. Ooglaseren is duur

FEIT: Het laseren van de ogen is een grote investering, dat is zeker waar. Echter bespaar je veel geld doordat je geen brillen meer hoeft te kopen of lenzen.

  1. De behandeling kan fout gaan

FEIT: Met alle medische ingrepen, is er een (klein) risico dat de behandeling anders loopt dan dat de arts en jijzelf voor ogen hadden. Het risico is zodanig klein (minder dan 0,5%) dat je hier geen zorgen over hoeft te maken.

Voor- en nadelen ooglaseren

Uiteraard zijn er een aantal voor- en nadelen bij ooglaseren:

Voordelen:

  • lange termijn oplossing door een kleine ingreep
  • besparing geld (je hoeft geen bril of lenzen meer te kopen)
  • snelle behandeling, na een half uurtje ben je al klaar
  • snelle hersteltijd

Nadelen:

  • grote investering in jezelf (het kost veel geld, maar het is de behandeling dubbel en dwars waard)
  • klein risico ooglaseren
  • kans op droge ogen (medicijnen nodig om dit te verhelpen)

Conclusie

Ooglaseren is een optie voor degene die op lange termijn wilt genieten van goed zicht. Wil je zelf één of twee ogen laten laseren? Kies dan voor de beste oogkliniek van Nederland: Visusoogkliniek. Bij Visusoogkliniek kun je de beste service en behandeling verwachten.

Gerelateerde artikelen