Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Een ooglidcorrectie: niet alleen een cosmetische ingreep

Een ooglidcorrectie: niet alleen een cosmetische ingreep
april 23
11:39 2018

Op latere leeftijd kun je te maken krijgen met hangende oogleden. Omdat de huid kracht verliest op latere leeftijd, gaat de huid enigszins hangen. Dit is in de meeste gevallen geen probleem, maar kan rond de ogen tot klachten leiden.

Met hangende oogleden kun je last krijgen van vermoeide ogen en soms zelfs een deels geblokkeerd zicht. Hangende oogleden zijn echter ook eenvoudig te behandelen. Met een relatief simpele ooglidcorrectie wordt overtollig weefsel verwijderd, waardoor je niet langer last hebt van hangende oogleden.

Waarom een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt nog wel eens geassocieerd met puur cosmetische ingrepen uitgevoerd in Hollywood en de showbusiness, maar dit is een verkeerd beeld.

Dagelijks worden er honderden ooglidcorrecties uitgevoerd. Meestal is de reden hierachter deels cosmetisch, maar soms ook om klachten te vermijden of verhelpen.

Hangende oogleden kunnen namelijk allerlei vervelende klachten geven:

  • Vermoeide blik
  • Irritatie door oogleden die voor ogen hangen
  • Vermoeid gevoel
  • Hoofdpijn
  • Dubbel zien

Een ooglidcorrectie wordt dan ook erg veel uitgevoerd bij oudere personen, maar ook jongere personen. Of je last hebt of gaat krijgen van hangende oogleden is namelijk ook genetisch bepaald: sommige mensen hebben meer aanleg voor hangende oogleden dan anderen.

Gelukkig is de ingreep niet erg ingrijpend en vrij snel uitgevoerd door een gediplomeerde arts. Binnen de kortste keren heb je weer een frisse blik en geen last van je ogen.

Ooglidcorrectie: de ingreep

Een ooglidcorrectie is een vrij simpele ingreep en kan door een bijgeschoolde huisarts worden uitgevoerd. Een ooglidcorrectie bij Huisartskliniek wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Deze keten maakt gebruik van huisartsen die naast reguliere werkzaamheden ook enkele cosmetische ingrepen uitvoeren.

Bij een ooglidcorrectie worden de ogen afgedekt met een doekje en de oogleden ontsmet. Vervolgens wordt door de arts afgetekend waar het overtollige weefsel zit.

Onder lokale verdoving wordt dit snel verwijderd. Adertjes worden dichtgebrand, zodat je zo min mogelijk last hebt van kleine bloedingen. De hechtingen zijn onderhuids en met behulp van een zogenaamde koelbril wordt het herstel bespoedigd.

Je hoeft met een ooglidcorrectie dus niet lang te blijven: na de behandeling mag je naar huis en kunnen de oogleden herstellen.

 

Disclaimer: Man in hoofdfoto is willekeurig gekozen en is niet geselecteerd op het al dan niet hebben van hangende oogleden.

Gerelateerde artikelen