Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Pas op voor eigen risico bij een zorgverzekering!

Pas op voor eigen risico bij een zorgverzekering!
oktober 16
12:59 2018

Als je ziek wordt en een behandeling of operatie in het ziekenhuis moet ondergaan is het laatste waar je je druk om wilt maken de medische kosten die erbij komen kijken. Daarom is het hebben van een goede zorgverzekering ook zo belangrijk.

Pricewise en andere vergelijkingswebsites kunnen je helpen om de zorgverzekeraar eruit te pikken die voor jou het beste is. Maar waar moet je nou eigenlijk allemaal rekening mee houden als je een zorgverzekering wilt afsluiten? Wat kan zo’n zorgverzekering nou eigenlijk allemaal voor je doen? En op wat voor manier kan een zorgverzkering jou helpen als je in de medische problemen komt? Daarover vertellen we je graag wat meer. Lees verder voor wat tips en trucs bij het afsluiten van een goede zorgverzekering.

Wat Is een Zorgverzekering?

Een zorgverzekering is een bedrijf dat aanbiedt om de kosten van jouw medische zorg op zich te nemen. Zij zullen die zorg voor jou vergoeden. Je moet daarvoor wel een bepaald bedrag per maand betalen. Ze bieden je een polis aan waarin de zorg staat die door hen vergoed wordt. Daar betaal je iedere maand premie voor. Mocht je dan moeten worden opgenomen in het ziekenhuis, dan zal de zorgverzekeraar deze kosten voor jou vergoeden. Wel zal je eerst je eigen risico van dat jaar moeten opmaken. Dit eigen risico is een bedrag dat je op zult moeten maken voor de verzekering bijspringt.

Verschillen in Zorgverzekeringen

Niet iedere zorgverzekering is hetzelfde. Er zitten zelfs aardig wat verschillen tussen de verschillende verzekeringen en polissen. Dit verschil uit zich niet alleen in de prijs maar ook in service die geleverd wordt. De ene verzekering dekt namelijk een stuk meer dan de ander. Sommigen staan je wel toe om naar het ziekenhuis van je keuze te gaan terwijl een ander een bepaalde behandeling alleen in een bepaald ziekenhuis vergoed.

Meestal gaat het in dit laatste geval om het ziekenhuis waar de operatie goedkoper is. Dat jij daarvoor naar de andere kant van het land moet reizen en de behandeling minder goed aangeschreven staat als in het ziekenhuis in je naburige stad maakt ze niet uit. Ook is niet iedere verzekering even makkelijk in het vergoeden van alternatieve geneeswijzen of experimentele behandelingen, ook als aangetoond kan worden dat jij daar veel baat bij hebt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor medicatie. Vaak wordt alleen het goedkoopste merk medicijnen vergoed, ook als een iets duurder medicijn voor jou veel beter werkt.

Waar Let Je Op

Je moet bij het uitzoeken van een zorgverzekering dus niet alleen letten op de prijs van de premie. Goedkoop is meestal duurkoop. Let er dus goed op welke zorg in de basisverzekering zit en of je voor de hulp die je op korte termijn of in de toekomst nodig denkt te hebben een aanvullende verzekering zult moeten afsluiten. Verder moet je onderzoek doen of de medicatie die je gebruikt wel door die specifieke verzekering vergoed wordt. Het gaat immers wel om je gezondheid, dus daar moet je zorgvuldig mee omgaan. Je wilt dus zeker weten dat jij de zorg kunt kiezen die bij jou past.

 

Gerelateerde artikelen