Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Pedicure en manicure: wat is het verschil?

Pedicure en manicure: wat is het verschil?
februari 27
22:11 2017

Waar de pedicure zich ontfermt over de verzorging van je voeten, zijn in de nagelstudio je handen en nagels aan het juiste adres. Net als je voeten gebruik je je handen en vingers iedere dag zeer intensief en raken ze blootgesteld aan allerlei schadelijke omstandigheden.

De nagelstudio, in professionele zin ook wel bekend als manicure, helpt je om je handen gezond te houden en als het even uitkomt ook erg mooi te maken. De nagelstudio is steeds meer te zien in ons land en daarom voor feitelijk iedereen eenvoudig en snel bereikbaar.

De medewerkers van een nagelstudio helpen je om een behandeling op maat samen te stellen.

Klachten verhelpen

Je hand- en voetnagels zijn vatbaar voor schadelijke effecten van buitenaf. De pedicure of de manicure helpt je daarom om je huid zo goed mogelijk te halen, door bijvoorbeeld overtollige huidcellen te verwijderen en de goede huidcellen te verzorgen met lotions en crèmes. Bovendien dienen je nagels om de zenuwbanen in je vingers te beschermen.

Je nagels hebben daarmee een belangrijke functie en is het zaak dat je ze in een goede staat hebt. Je nagels staan in verbinding met je tenen en vingers door middel van de nagelriemen.

Als deze scheuren, dan voelt dat in de eerste plaats onprettig en kan het in de tweede plaats leiden tot nare ontstekingen. Voor zowel mannen als voor vrouwen kan hand- en voetverzorging een prettige uitkomst bieden.

De blits maken

Niet alleen bij het verhelpen en voorkomen van klachten aan je vingers en tenen bieden pedicures en nagelstudio’s uitkomst. Een kuurtje bij deze zorgverleners kan er ook voor zorgen dat je nagels een heerlijke behandeling krijgen die ze weer helemaal tot hun recht laten komen. Een gezonde en fitte kleur met mooie afgewerkte nagels, al dan niet voorzien van een lak of kleurtje, maken dat jij je handen weer met trots kunt laten zien.

Bron: Pedicure.nl en Nagelstudios.nl

Gerelateerde artikelen