Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

 Laatste nieuws
  • Waarom gezond eten iedereen helpt Gezond eten is voor iedereen goed, voor mensen die reeds gezond zijn en geen klachten hebben maar ook voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie of spierreuma kan het eten van gezonde voeding helpen bij de vermindering van klachten. Een goede balans zorgt namelijk voor een goed werkend immuunsysteem en gezond eten is een van de onderdelen die hoort bij het vinden, herstellen en behouden van deze balans....

Radiaal Tunnel Syndroom, wat zijn de verschillen met overige elleboogklachten?

juni 30
16:08 2016

Is je zenuw wel eens geïrriteerd of krijg je wel eens een doof gevoel aan de binnenkant van de elleboog? Er is een kans aanwezig dat je te maken hebt met het cubitale tunnel syndroom. Bij een radiaal tunnel syndroom heeft men in de meeste gevallen te maken met een zenuwbeknelling in de onderarm.

Wat is het radiaal tunnel syndroom eigenlijk?

Een andere benaming voor het radiaal tunnel syndroom is Posterior interosseous syndroom (PIN). Het radiaal tunnel syndroom is een beknelling van een armzenuw aan de voorzijde of bovenzijde van de onderarm. De meeste mensen die last hebben van het syndroom zijn vaak gespierde en atletische individuen. Echter, mensen die een bepaalde beweging doen bij het uitvoeren van hun werk kunnen ook te maken krijgen met dit syndroom. Er zijn namelijk veel kappers die in het verleden te maken hebben gekregen met het radiaal tunnel syndroom.

Wat zijn de klachten bij een radiaal tunnel syndroom?

In bijna alle gevallen kent men bij aan de bovenzijde van de onderarm. Vooral sporters krijgen te maken van krachtverlies en kunnen minder bewegen met de elleboog. Zodra de elleboog naar buiten draait kunnen er klachten ontstaan. Zo zijn er in veel gevallen geen tintelingen voelbaar, tenzij de beknellig hoger dan normaal zit.

Wat is het verschil met een tenniselleboog?

De tenniselleboog, ook wel tennisarm genoemd, kent veel overeenkomsten met het radiaal tunnel syndroom. In de meeste gevallen is deze aandoening niet te onderscheiden van het radiaal tunnel syndroom. Bij een tenniselleboog treedt namelijk ook pijn aan de buitenkant van de elleboog op. Bij een tenniselleboog zien we echter vaker dat de pijn uitstraalt naar de onderarm, pols en hand. Bij het radiaal tunnel syndroom treedt dit echter minder vaak op.

Is het goed te behandelen?

De meest voor de hand liggende manier om te herstellen van een radiaal tunnel syndroom is het vermijden van bepaalde bewegingen en activiteiten. Een fysiotherapeut kan men snel begeleiden om het herstel te bevorderen. Mocht de fysiotherapeut óók niet geholpen hebben, dan kan men door middel van een bepaalde operatie van zijn klachten afkomen. Bij deze operatie wordt de zenuwbeknelling opgeheven en worden er kleine sneden gemaakt op de plaats van de beknelling. Herstellen van deze operatie is erg vlot, want in de meeste gevallen is de elleboog binnen een paar weken na de operatie weer volledig hersteld.

Overige elleboogklachten

De elleboog is erg gevoelig en kan veel problemen met zich meebrengen. Als je pijn hebt aan de elleboog, dan blijf je dit voortdurend voelen. Er zijn veel elleboogklachten die goed te behandelen zijn. De meest voorkomende elleboogklachten zijn onder meer een slijmbeursontsteking in de schouder (veel vocht in de elleboog), een gekneusde elleboog, een golfarm en een tennisarm. Óók zijn er verschillende ‘kleinere’ aandoeningen bij de elleboog. Zo kan men last krijgen van het distaal biceps letsel of het corpus liberum.

Referenties

De informatie die in dit artikel aanwezig is, is afkomstig van de website van www.pijninelleboog.nl. Deze website bevat informatie omtrent alle elleboogklachten.

Gerelateerde artikelen