Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

 Laatste nieuws
  • Waarom gezond eten iedereen helpt Gezond eten is voor iedereen goed, voor mensen die reeds gezond zijn en geen klachten hebben maar ook voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie of spierreuma kan het eten van gezonde voeding helpen bij de vermindering van klachten. Een goede balans zorgt namelijk voor een goed werkend immuunsysteem en gezond eten is een van de onderdelen die hoort bij het vinden, herstellen en behouden van deze balans....

Tandenknarsen op te lossen met Botox

Tandenknarsen op te lossen met Botox
april 18
12:02 2016

Veel mensen hebben er last van, tandenknarsen terwijl ze slapen. Hierbij wordt er een enorme druk van de kaken uitgevoerd waardoor de tanden een knarsend geluid gaan maken (dit heeft de naam tandenknarsen aan dit fenomeen gegeven, de echte benaming is bruxisme). Door deze enorme druk kan het voorkomen dat tanden slijtage krijgen of er zelf gehele stukken afbreken.

Omdat het tandenknarsen vaak in de slaapperiode plaats vindt is het praktisch niet te beheersen en zal degene die er last van heeft pas de volgende ochtend merken aan zijn kaken en tanden dat het plaatsgevonden heeft.

Tandenknarsen behandelen

Er zijn diverse middelen om het tandenknarsen te bestrijden. Een vaak gebruikte methode is het gebruik van een speciaal gemaakt bitje wat de tanden moet beschermen tegen beschadigingen van het tandenknarsen in de slaap.

Een andere, wat minder bekende methode, is de methode waarbij de patiënt behandeld wordt met Botox. Hierbij worden de kauwspieren door middel van Botox verslapt waardoor men voldoende kracht heeft om normaal te kunnen functioneren met deze spieren voor het verwerken van voedsel. Echter is er geen voldoende kracht om in de slaap de enorme druk uit te kunnen oefenen.

Het nadeel aan deze behandeling is wel dat deze iedere 3 á 4 maanden herhaald dient te worden. Na gelang de patiënt de behandeling langer herhaald kan dit opgerekt worden tot soms 6 maanden.

Een ander nadeel is dat deze behandeling niet altijd vergoed wordt door de verzekering. Het laten maken van een bitje door de tandarts wordt in sommige gevallen wel vergoed, maar zeker ook niet altijd. Informeer voor u de behandeling laat uitvoeren daarom eerst bij je zorgverzekering of de behandeling vergoed wordt en maak daarna de afweging of u het eventueel zelf zou willen betalen.

(bron: https://www.velvetclinics.nl/tandenknarsen/ )

Gerelateerde artikelen