Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Video: 7-jarige heeft inspirerende boodschap over Down

oktober 18
15:36 2016

Een bijzondere video dook deze week op: de 7-jarige Sofia Sanchez uit de Verenigde Staten vertelt iedereen dat het syndroom van Down niet eng is. Ze vertelt vol vertrouwen dat ze aardig is, alles aankan en nergens bang voor is. De 7-jarige Sofia werd op anderhalf jarige leeftijd vanuit Oekraïne geadopteerd door de Amerikaanse familie Sanchez. De familie had op dat moment al een 2,5-jarige zoon met het syndroom van Down.

Verblufte reacties

De manier waarop de familie met de kinderen omgaat is prachtig. Uit de manier van praten van Sofia blijkt hoe ze wordt opgevoed: zonder angst, aangezien voor vol en vol liefde. Het is een verfrissend beeld en, zo blijkt uit de duizenden reacties, ook een eye-opener voor veel mensen zonder ervaring met het syndroom van Down.

Diverse mensen gaven aan eerder niet goed beseft te hebben dat kinderen en volwassenen met het syndroom van Down zich bewust zijn van hun beperking en tegelijkertijd weten hoe ze bewust mee om moeten gaan. De video toont aan dat de beperking van het syndroom van Down niet zo groot is als vaak gedacht wordt. Sterker nog, mensen met het syndroom van Down kunnen met lichte ondersteuning prima functioneren in de Westerse maatschappij.

Meer informatie over Down

Meer weten over het syndroom van Down? Bekijk dan ook onze pagina over deze aandoening. Leer hoe het syndroom wordt veroorzaakt, wat de symptomen zijn, hoe het is om te leven met het syndroom en wat voor type therapieën gebruikelijk zijn bij het syndroom van Down.

Gerelateerde artikelen