Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

 Laatste nieuws
  • Waarom gezond eten iedereen helpt Gezond eten is voor iedereen goed, voor mensen die reeds gezond zijn en geen klachten hebben maar ook voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie of spierreuma kan het eten van gezonde voeding helpen bij de vermindering van klachten. Een goede balans zorgt namelijk voor een goed werkend immuunsysteem en gezond eten is een van de onderdelen die hoort bij het vinden, herstellen en behouden van deze balans....

Voordelen van een tillift

Voordelen van een tillift
juni 01
14:04 2016

Tientallen jaren geleden bestonden er nog geen tilliften. De komst van de tillift heeft voor een innovatie gezorgd in -met name- de ouderenzorg. Voor wie de tillift nog onvoldoende kent: we noemen enkele voordelen.

Meer zelfstandigheid

Uiteraard zorgt de tillift ervoor dat mensen langer en zelfstandiger thuis kunnen blijven. Dit geldt voor ouderen, maar bijvoorbeeld ook voor lichamelijk gehandicapte mensen. In het verleden was er nog wel eens intensieve zorg nodig om iemand uit bed te tillen of in huis te verplaatsen. Met de tillift zijn de mogelijkheden makkelijker geworden. Vaak is hierbij nog wel hulp van zorgmedewerkers nodig, maar wat je ook veel ziet is dat de lift wordt bediend door iemand die ook thuis woont (een partner of familielid). Daarnaast is het voor veel mensen ook mogelijk om de lift zelf te bedienen, mits iemand hiertoe in staat is.

Sociale omgeving

Met de tillift wordt de sociale omgeving groter voor veel mensen. Het gevolg is dat mensen die moeilijk ter been zijn, minder bedlegerig worden en makkelijker te verplaatsen zijn naar een andere plek. Als iemand makkelijker uit bed komt, zijn er tevens eerder mogelijkheden om met een rolstoel of scootmobiel even naar buiten te gaan. Het is fijn dat veel mensen door voortdurende innovatie steeds betere leefmogelijkheden krijgen.

Soorten liften

Er zijn verschillende soorten tilliften op de markt. De meest klassieke lift is misschien wel de mobiele lift met wieletjes. Het voordeel is dat je deze kunt verplaatsen en bijvoorbeeld kunt gebruiken om iemand uit bed te halen en in de stoel op aan tafel te plaatsen. Een plafondlift is ook geen goede optie. Bekijk deze mogelijkheden eens. Het voordeel van een plafondlift is dat deze weinig ruimte is beslag neemt. Daarnaast kun je met een railing ervoor zorgen dat deze lift aan het plafond op meerdere plekken is te gebruiken.

Gerelateerde artikelen