Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Waarom gezond eten iedereen helpt

maart 29
16:50 2016

Gezond eten is voor iedereen goed, voor mensen die reeds gezond zijn en geen klachten hebben maar ook voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie of spierreuma kan het eten van gezonde voeding helpen bij de vermindering van klachten. Een goede balans zorgt namelijk voor een goed werkend immuunsysteem en gezond eten is een van de onderdelen die hoort bij het vinden, herstellen en behouden van deze balans.

Voor mensen die lijden aan bijvoorbeeld fibromyalgie kan gezonde voeding op de korte termijn zorgen voor onder andere meer energie en een beter concentratievermogen en op de lange termijn kan het zorgen voor het versterken van het immuunsysteem en soepele en pijnvrije spieren. Maar ook voor mensen die geen klachten ondervinden kan gezond eten bijdragen aan een snellere  wondgenezing na een val of operatie en aan het voorkomen van gezondheidsklachten.

Gezond en gevarieerd

De vitaminen, vezels, mineralen en antioxidanten uit groente en fruit zorgen ervoor dat het lichaam wordt gezuiverd zodat het lichaam schoon blijft en ziekteverwekkers geen kans hebben. Ze zijn dan ook de basis van een gezond voedingspatroon en een gezonde darmflora. Door gezond te eten kunnen geraffineerde suikers, conserveringsmiddelen en geur- en smaakstoffen tot een minimum worden beperkt en krijgen ziekteverwekkers geen kans.

De vijf basisregels voor gezonde voeding zijn: eet gevarieerd, eet niet te veel, gebruik minder verzadigd vet, eet veel groente, fruit en brood en ga op een veilige en verantwoorde manier om met voedsel. Deze vijf simpele regels kunnen er dus al voor zorgen dat iemand zich energieker voelt, vrolijker is, er beter uitziet en dat klachten van ziektes als spierreuma worden verminderd. Voorwaarde is wel dat alcohol en nicotine in de ban worden gedaan of worden beperkt tot een minimum en dat er een afwisselend menu wordt genoten met verschillende producten van de schijf van vijf. Dat hoeft geen probleem te vormen gezien de ruime en gevarieerde keuze in groentewinkels en supermarkten.

Mooi van binnen en buiten  

Ook als iemand weinig of geen klachten ondervindt van een ziekte als spierreuma kan gezond eten helpen om er stralend uit te zien. Mooi glanzend haar, stralende ogen, sterke nagels en een gave huid zijn bijvoorbeeld positieve gevolgen van gezonde voedingsmiddelen. Gezond eten helpt dus om er zowel voor de binnenkant als de buitenkant en dat komt het leven ten goede. Gezond en gevarieerd eten is dus voor iedereen het belangrijkste middel om gezond te blijven en om er goed uit te zien.

Gerelateerde artikelen