Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Waarom raden steeds meer specialisten ergonomisch werken aan?

Waarom raden steeds meer specialisten ergonomisch werken aan?
januari 16
16:08 2018

Uit onderzoek is gebleken dat steeds meer Nederlanders hinder ondervinden van fysieke klachten bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Gebleken is dat vooral mensen die op kantoor werken hinder ondervinden van fysieke klachten.

Een oorzaak van deze fysieke ongemakken is vaak terug te vinden in het hebben van een onjuiste houding tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. Er is tegenwoordig een oplossing om deze fysieke ongemakken tot het minimum te beperken, in de vorm van ergonomisch werken.

Door op een ergonomische manier te gaan werken kunnen de fysieke ongemakken verminderd worden of zelfs verdwijnen. Dit komt omdat veel kantoorpersoneel zich niet bewust is van het feit dat ze tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden een foute houding aanhouden.

Door gebruik te maken van ergonomische producten zoals een ergonomische muis, toetsenbord, monitor of stoel wordt je verplicht om een andere houding aan te nemen, waardoor de klachten zullen verminderen.

Ergonomisch werken

Veel gehoorde klachten die kantoorpersoneel ondervindt bij het uitvoeren van hun werkzaamheden zijn dat ze last krijgen van lichamelijke ongemakken zoals klachten aan de nek, rug of andere lichaamsdelen. Om deze klachten tegen te gaan is het belangrijk om een goede lichaamshouding aan te nemen.

Dit wordt met een andere term ook aangeduid als ergonomisch werken.  Allereerst is de houding die je in je stoel hebt belangrijk. Probeer ervoor te zorgen dat je onderrug goed tegen de rugleuning aanzit. Op deze manier voorkom je dat je onderuitgezakt in je bureaustoel kunt gaan zitten.

Vervolgens is de stand van je knieën belangrijk, het is namelijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat je knieën zich begeven in een houding waarbij de knieën zich bevinden in een hoek van 90 graden. Op deze manier voorkom je dat je last kunt krijgen van nare gewrichtspijn in je knieën.

Als laatste tip geven wij je mee dat je moet letten op de stand van je laptop of computer. Wat wij helaas vaak fout zien gaan is dat de laptop of computer te laag is afgesteld op de werkplek, hierdoor zie je vaak dat werknemers last krijgen van hun nek terwijl dit vaak makkelijk te voorkomen is.

Doordat de computer / laptop te laag staat afgesteld moet je naar beneden kijken hierdoor zie je vaak dat mensen last krijgen van hun nek. Zorg er daarom voor dat het beeldscherm op ooghoogte komt te staan, zodat fysieke klachten voorkomen kunnen worden.

Gerelateerde artikelen