Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Wanneer biedt een ooglidcorrectie uitkomst?

Wanneer biedt een ooglidcorrectie uitkomst?
mei 26
17:11 2017

Met de jaren krijgt vrijwel iedereen te maken met hangende oogleden. Dit wordt met name veroorzaakt door het afnemen van kracht van de hefspier de oogleden bestuurt. Bij een ooglidcorrectie denken de meeste mensen echter aan een louter cosmetische ingreep. Velen zijn er niet van op de hoogte dat hangende oogleden ook gepaard kunnen gaan met een aantal vervelende klachten. 

Veel voorkomende klachten

Verminderd zicht

Aan wat voor soort klachten moet men precies denken bij hangende oogleden? Eén van de meest voorkomende klachten is moeite hebben met zien. Dit wordt veroorzaakt doordat de oogleden in het gezichtsveld gaan hangen en zo het zicht enigszins kunnen belemmeren.

Zeurende hoofdpijn

Een andere klacht die hier als gevolg door ontstaat is het ervaren van hoofdpijn. De hersenen moeten meer werk verrichten om het zicht te compenseren. Hierdoor kan een zeurend gevoel van hoofdpijn ontstaan wat op de lange termijn erg vervelend kan zijn. Dit is een veel voorkomende klacht ten gevolge van oogklachten.

Psychologische klachten

Natuurlijk kan het ontstaan van hangende oogleden ook een uitwerking hebben op het zelfbeeld van een persoon. Zeker wanneer je veel met je uiterlijk bezig bent kunnen dergelijke ouderheidskwaaltjes psychologische klachten ontwikkelen. Deze klachten kunnen variëren in ernst. Sommige mensen vinden het “niet zo mooi”, terwijl anderen er ernstig onzeker van raken.

Ooglidcorrectie

De ooglidcorrectie is een zeer effectieve methode om van deze klachten af te komen. We zien dan ook dat de laatste jaren meer en meer mensen deze stap zetten.

Over het algemeen is de ooglidcorrectie een zeer kleine ingreep. De chirurg tekent op het oog het overtollige vel aan en verwijdert dit vervolgens onder lokale verdoving. Vervolgens wordt het ooglid aan de binnenkant gehecht en worden de kleine adertje die we vinden in het ooglid gedicht.

Aangezien de ingreep relatief kort duurt en niet al te complex is mogen vrijwel alle patiënten dezelfde dag nog naar huis.

Heeft u last van hangende ogen en ondervindt u hier hinder van? Wellicht is een ooglidcorrectie voor u dan een geschikt oplossing.

Gerelateerde artikelen