Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Wat is premature ejaculatie?

Wat is premature ejaculatie?
mei 02
09:41 2017

Veel mannen hebben dat zo nu en dan bij de geslachtsgemeenschap de ejaculatie eerder plaatsvindt dan verwacht. Zolang dit eens in de zoveel tijd gebeurt, is er vrij weinig aan de hand. Indien echter, je met enige regelmaat eerder ejaculeert dan jij en je partner wensen, bijvoorbeeld omdat je voor dat de geslachtsgemeenschap begint al ejaculeert. Of het binnen een paar seconden plaatsvindt nadat de geslachtsgemeenschap begonnen is, dan is het zeer goed mogelijk dat je last hebt van de aandoening voortijdige ejaculatie.

Voorheen werd altijd gedacht dat vroegtijdige ejaculatie ook wel premature ejaculatie genoemd. Puur een psychologisch verschijnsel is. Maar nu weten we ook dat biologische factoren een belangrijke rol bij premature ejaculatie spelen. Bijvoorbeeld bij sommige mannen is vroegtijdige zaadlozing gekoppeld aan problemen met het krijgen van een erectie (erectiestoornissen).
Wat zijn de mogelijke behandelingsmethoden?

Er zijn behandelingen voor vroegtijdige zaadlozing: medicatieoplossingen, psychologische begeleiding en seksuele technieken die helpen om het uitstellen van je ejaculatie tijdens de seks te verbeteren. Voor veel mannen, een combinatie van verschillende behandelingen van de beste deal.

Hoe vaak komt voortijdige ejaculatie voor?

Premature ejaculatie is een regelmatig voorkomende stoornis. Sommige deskundigen zijn van mening dat dit kader 10 á 20 procent van de mannen in bepaalde mate er mee te maken heeft. Het vinden van goede cijfers op een grote groep mannen is lastig, omdat het nogal een taboeonderwerp is.
Hoewel zoals eerder aangegeven het probleem kan worden behandeld, blijft er een groep mannen die het te moeilijk vindt om de stap naar hulp te zoeken.

Wat zijn de oorzaken vroegtijdige zaadlozing?

Er bestaat geen gegeneraliseerd antwoord over de oorzaak van premature ejaculatie. Voorheen werd altijd gedacht dat de reden puur psychologisch was. Tegenwoordig weten we dat het verschijnsel van voortijdige ejaculatie ingewikkelder is. Het gaat om een complexe samenhang van psychologische en biologische factoren.

Psychologische oorzaken

Sommige artsen zijn van mening dat vroege seksuele ervaring een patroon dat moeilijk is om later in het leven te veranderen, bijvoorbeeld kan vaststellen:
• Vroegere jeugd: situaties waar men moest klaarkomen zodat je niet betrapt werd.
• Schuldig voelen: waardoor de haast een belangrijke factor tijden de geslachtsgemeenschap wordt.
• Erectieproblemen: mannen die zich zorgen maken of de erectie behouden blijft, kunnen een patroon ontwikkelen waarbij ze snel ejaculeren.
• Angst: veel mannen met vroegtijdige zaadlozing hebben ook angst m.b.t. tot hun prestaties in bed.

Biologische oorzaken

Hoewel biologische redenen is de uitzondering zijn. Zo deskundigen zijn van mening dat een aantal biologische factoren tot voortijdige ejaculatie kunnen leiden.
• Hormonale stoornissen: abnormale hoeveelheden van de neurotransmitters die de hersenen stuurt.
• Abnormale reflexactiviteit in het zenuwcentrum.
• Verstoringen in de hormonale klieren.
• Ontsteking en infectie van de prostaat of urethra.
• Erfelijke eigenschappen

Ondanks dat zowel de biologische en psychologische factoren een rol spelen bij voortijdige ejaculatie. Zijn de experts over het algemeen dat de primaire premature ejaculatie in de meeste gevallen een biologische oorzaak heeft.

Gerelateerde artikelen