Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Welke superfoods moet je nu echt eten?

Welke superfoods moet je nu echt eten?
april 08
11:08 2019

De laatste jaren horen we er steeds meer over: superfoods die ons lichaam helemaal kunnen genezen en ons de beste voedingsstoffen kunnen geven die ons lichaam nodig heeft. Met superfoods bedoelen we soorten voeding die een hoge mate van een bepaalde vitamine of specifieke mineralen bevatten die ons lichaam nodig heeft om op topniveau te presteren.

Superfoods hebben inmiddels de voedingswereld veroverd en overal waar jij in supermarkten om je heen kijkt kom je deze voeding tegen. Maar hoe zit het nu echt met superfoods, en heb je deze wel nodig? En, als jij ze eet, waar moet je dan op letten en welke superfoods mag je nu écht niet missen in jouw voedingspatroon? In dit artikel leggen we er alles over uit.

In het kort: superfoods

Door de grote vooruitgang in transport van voeding kunnen we de afgelopen jaren steeds meer exotische voeding uit het buitenland naar Nederland halen. Dit heeft de supermarkten gevuld met allerlei voeding die we normaal gesproken niet in het Nederlandse dieet zien. Tenslotte was deze voeding 20 jaar geleden nog zeer beperkt of zelfs niet verkrijgbaar in onze supermarkten.

Maar avocado’s, goji-bessen, macadamianoten en quinoa worden nu op grote schaal naar Nederland gebracht, zodat wij onze maaltijden kunnen verrijken met deze exotische voeding.

En zoals jij je kunt voorstellen bevat deze voeding ook hele andere vitaminen en mineralen die we normaal gesproken ook niet in het Nederlandse voedingspatroon terugzagen. En juist daarom hebben superfoods hun populariteit gewonnen.

Wat zijn de beste superfoods?

Als het op superfoods aankomt, kun je vrijwel alle kanten op. Het is bij een superfood vooral belangrijk dat dit een bepaald tekort aan vitaminen en mineralen oplost waar jouw huidige voeding niet voldoende van kan geven.

Doordat de superfoods zeer rijk zijn aan deze vitaminen en mineralen, is een handjevol vaak al voldoende om dit tekort op te lossen.

Zo zijn macadamianoten ideaal voor ons brein. Deze bevatten veel onverzadigde vetten die actief helpen om ons brein te stimuleren. Een handjevol per dag is al voldoende om het effect hiervan te merken.

Avocado’s zijn vandaag de dag eigenlijk niet meer uit salades weg te denken. En dat is niet vreemd. Ondanks het feit dat deze vrucht niet heel erg veel smaak heeft, bevat deze ontzettend veel vitaminen en mineralen die ons lichaam nodig heeft. Bovendien bevatten avocado’s ook veel onverzadigde vetten, wat deze vrucht een ideaal superfood maakt.

Zoete aardappel is een ideale vervanger voor normale aardappelen. Door een hogere mate van vitaminen en mineralen is het een perfecte aanvulling bij een maaltijd met groenten en vlees of vis.

En dan zijn er nog goji bessen, deze bevatten een hoge mate van antioxidanten die helpen om ons lichaam gezond te houden. Daarom zijn deze bessen ideaal om ziektes te voorkomen. Met een handjevol per dag heb je al voldoende bessen genuttigd.

Gerelateerde artikelen