Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Zieke hond? Hondenverzekering vergelijken!

Zieke hond? Hondenverzekering vergelijken!
oktober 18
06:19 2016

Honden verzekering vergelijken

Met zoveel aanbieders van hondenverzekeringen is het lastig kiezen. Niet alleen de maandelijkse premies verschillen, maar ook de hoogte van de vergoedingen. De meeste verzekeraars bieden verschillende pakketten aan, waaruit je kunt kiezen. De hoogte van de premie is altijd afhankelijk van de leeftijd van de hond, het gewicht en of je een aanvullende verzekering erbij kiest. Een goedkope hondenverzekering heeft als voordeel dat je maandelijks maar een klein bedrag kwijt bent, maar dit wil niet zeggen dat dan ook alles vergoed wordt. Je wilt natuurlijk altijd hét beste voor je hond, dus je wilt een maximale vergoeding.

Vergelijk hondenverzekering

Er zijn veel websites te vinden waar je een ziektekostenverzekering voor je hond kunt vergelijken. Belangrijk is om te kijken naar de maximale vergoeding en het eigen risico. Als je kiest voor een hoger eigen risico zal de maandelijkse premie lager zijn. Een eigen risico geldt vaak voor een periode van 90 dagen. Als je binnen de 90 dagen kosten declareert, wordt je eigen risico verlaagd met de kosten die je gemaakt hebt. Na 90 dagen start de nieuwe periode. Het kan dus voorkomen dat je jouw eigen risico nog niet hebt verbruikt en dus geen vergoeding krijgt. Met een laag eigen risico, betaal je zelf minder kosten.

Ziektekosten hond

De medische kosten kunnen hoog oplopen. Zeker wanneer er een specialist aan te pas moet komen. Een goede dekking is dus belangrijk. Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten. Eventuele kosten voor homeopathie en gedragstherapie worden dan deels vergoed. Op Tinki.nl vind je meer informatie over het thema: hond verzekeren. Ook tandheelkunde en fysiotherapie vallen onder een aanvullende verzekering. Vaccinaties en voedingsmiddelen worden nooit vergoed. Aan een hond heb je dus altijd kosten waar je, met of zonder verzekering, rekening mee moet houden. Gelukkig worden bij een zorgverzekering hond de meeste kosten vergoed.

Gerelateerde artikelen