Syndroom.info

Syndroom.info nieuws

Bespaar op zorgkosten: leef gezond!

Bespaar op zorgkosten: leef gezond!
juni 20
08:01 2018

Het was vorig jaar weer een belangrijk punt van discussie rondom zorgverzekeringen. Moet je nu meer aan premie betalen wanneer je een ongezonde levensstijl hanteert, of is dit oneerlijk?

Het bleek zoals ieder jaar een gevoelig onderwerp.

Voor- en tegenstanders

Zo argumenteerden voorstanders dat zij moeten opdraaien voor de kosten van mensen die minder gezond leven, zoals bijvoorbeeld rokers of mensen die nooit sporten en zo een verhoogd risico lopen op hart- en vaatziekten.

Tegenstanders reageerden daarop door te stellen dat ze bij een dergelijke aanpassing sterk in hun vrijheden zullen worden ingeperkt. Wanneer zij namelijk extra moeten gaan betalen wanneer ze niet aan bepaalde gedragsnormen voldoen houden ze eigenlijk geen vrije keuze meer over.

Zorgverzekering met korting afsluiten in 2019

Ongeacht aan welke kant je nu staat, een positief gevolg van deze discussie is dat meer mensen zich verdiepen in hoe zij zelf een gezondere leefstijl kunnen hanteren. Ook is het nu bij diverse aanbieders mogelijk om te besparen op je premie wanneer je gezonder leeft.

Om je in de juiste richting te helpen hebben we bij Syndroom.info alvast de drie belangrijkste manieren uitgezocht waarop jij snel gezonder kunt leven en waarmee je kosten kunt besparen op je zorgverzekering in 2019.

1. Stop met roken

Kun je maar niet van die vervelende gewoonte afkomen en blijf je terugkeren naar de sigaret? Dan is een financiële boost misschien wel nét wat je nodig hebt.

Je eigen gezondheid is vaak lastig te meten, maar wanneer je naast het geld dat je maandelijks uitgeeft aan sigaretten óók nog eens minder hoeft te betalen aan je zorgverzekering zul je dat direct merken in je portemonnee.

2. Maak gebruik van preventieve zorg

Ook wanneer je gebruik maakt van preventieve zorg kun je flink besparen op je maandelijkse zorgpremie. Bij preventieve zorg moet je denken aan activiteiten die zullen voorkomen dat je een gezondheidsrisico loopt.

Eén van de meest sprekende voorbeelden hierbij is je laten vaccineren wanneer je op reis gaat naar het buitenland. Door je te laten inenten voorkom je dat je een groot aantal ziektes kunt oplopen, waardoor jouw verzekeraar weer voordeliger uit is.

Daarnaast bieden veel aanvullende verzekeringen een preventief medisch onderzoek aan. Hierbij word je op jaarbasis gecheckt op aandoeningen en ben je er zeer tijdig bij mocht je iets onder de leden hebben.

Ook op deze wijze ben jij een gunstige klant voor jouw verzekeraar en kun je korting ontvangen op je premie.

3. Ga meer sporten

Het spreekt voor zich dat mensen die meer bewegen minder risico lopen op tal van ziekten en aandoeningen. Sporten is gezond, vandaar dat veel zorgverzekeraars een korting aanbieden voor actieve sporters.

De juiste zorgverzekering kiezen

Wil jij komend jaar besparen op je maandelijkse lasten? Dan is het een goed idee om een zorgverzekering met korting af te sluiten bij een verzekeraar waarbij je beloond wordt voor je gezonde levensstijl.

Zo houd je niet alleen iedere maand weer euro’s over, ook wordt je gezondheid er een stuk beter van. Win-win!

 

Gerelateerde artikelen